Tyttärenin toivoi syntymäpäivilleen Prinsessalinnan näköistä kakkua.
Kakusta tuli kaksikerroksinen, jossa alaosa on normaalia kakkua, välissä suklaamousse ja mansikkamousse. Alaosan kuorrutin valkoisella sokerimassalla sekä tein sokerimassakoristeita. Linnan toinen kerros on jäätelöä, josta lapset usein pitävät enemmän kuin perinteisestä kakusta. Vähän jännitin, miten sokerimassakukat tarttuvat tai pysyvät jäätelön pinnassa, mutta osoittautui, että erittäin hyvin. Muotoilin toisen kerroksen pyöreäksi, jolloin jäätelö ehti hieman sulaa pinnasta. Tällöin kukat ja muut koristeet tarttuivat hyvin kiinni. Koristelin jäätelön edellisenä päivänä ja laitoin sen vasta vähän ennen tarjoilua kakun päälle. Varasin jäätelölle pehmenemisaikaa kuitenkin liian vähän, ja juhlapöydässä ei meinattu saada jäätelöä leikatuksi ollenkaan, koska se oli niin kovaa. Tornit tein sokerimassasta, jonka kuivatin muotoonsa vessapaperirullan päällä. Tornien katot ovat jäätelövohvelia, jotka koristelin vaaleanpunaisilla nonparelleilla.
Juhlapöytään tehtiin myös tiarakeksejä. Alla on kaupasta ostettu kaurakeksi, jonka päälle levitin sulatettua valkoista suklaata. Tiarat pursotin vaaleanpunaisesta pikeeristä puolikkaan talouspaperirullan päälle ja annoin kuivua. Lopuksi koristelin tiarat sokerihelmillä ja kiinnitin keksin päälle. Tiaran vieressä on sydämenmuotoinen nonparelli koristeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti