tiistai 31. heinäkuuta 2012

Marsipaaniruusut

Tapoja tehdä marsipaaniruusuja on melkein yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Itse olen kokeillut erilaisia tekniikoita ja yhdistänyt niistä itselleni sopivimman tavan tehdä ruusuja. Tässä pari valkoista ruusua.
Ohjevideoita ruusujen tekemiseen lötyyy Youtubesta useita. Itse tykkään tehdä ruusut marsipaanin ja sokerimassa sekoituksesta. Marsipaani kuivuu hitaasti, ja antaa tekovaiheessa enemmän armonaikaa säätää terälehtiä oikeaan asentoon. Sokerimassa taas kuivuu nopeasti, ja valmis ruusu kuivuu 1-2 päivässä valmiiksi käytettäväksi. Arkinenkin kakku saa juhlavan ilmeen, kun sen koristelee parilla ruusulla.

1 kommentti:

  1. Niin kauniit alkaa sormissa syyhyy ku sun teoksia katsoo, osaisimpa itsekkin. Harkitse sit kurssia

    VastaaPoista