torstai 2. elokuuta 2012

Keksejä ja mokkapaloja

Alla pikeerillä koristetuja keksejä lastenjuhliin.
Mokkapalat ovat nopea tapa saada tarjottavaa vieraille, kun on pakastanut mokkapalat jo valmiiksi leikattuna. Muutamalla koristella saa kauniin lisän kahvipöytään. 

Tässä kahvileipää koristeltu sokerimassasta tehdyillä kukilla, muraatinlehdillä ja perhosilla. Itse olen kuivattanut perhoset "lentoasentoon" puoliksi taitellun pahvin päällä, jonka olen tukenut A-asentoon.

Lasteni mielestä äidin tekemät mokkapalat ovat parhaimpia :) Itse käytän ohjetta, johon tulee piimää tai maustamatonta jogurttia. Tällä ohjeella tulee taivaallisen pehmeitä ja muhkeita mokkapaloja.

Mokkapalat

Pohja
5dl sokeria
5dl jauhoja
2tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa

1tl suolaa
2 1/2dl vettä
200g margariinia
3-4rkl kaakaojauhetta

1dl piimää( tai maustamatonta jogurttia, maitoa tai vahvaa kahvia)
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda). Kiehauta margariini, vesi, kaakaojauhe ja suola- seos. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää tämän jälkeen joukkoon 1dl piimää ja kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt sekoita joukkoon kananmunat. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta sen jälkeen.

Kuorrute
100g margariinia
2rkl maitoa
1 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria

Kiehauta aineet ja lisää sen jälkeen joukkoon tomusokeria kunnes kuorrute on sopivan vahvuista levitettäväksi piirakan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti